Říká se, že nejlepší jídla vznikají z toho, co dům dal a tento recept to potvrzuje. Určitě vyzkoušejte, stojí to za to.
Ingredience
Na masovou směs
- 300 g kuřecích prsou
- 90g zakysaná smetana se sníženým obsahem tuku
- kari
- pepř, sůl
- červená paprika
- cibule
- 100g hrášku
- 100g kukuřice
Na bulgur
- 100 g bulguru
- sůl
Postup
1MASOVÁ SMĚS
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a přidáme papriku s kari. Olivový olej rozehřejeme, kuřecí kousky opečeme tak, aby se ze všech stran zatáhla a až pak přidáme cibuli, smažíme dozlatova. Poté přidáme kukuřici s hráškem a dusíme do měkka. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a směs už jen prohřejeme.
2BULGUR
Bulgur připravíme podle návodu na obalu. Většinou bulgur zalijeme vařící vodou a přivedeme k varu, vaříme cca 5 – 7 minut, poté necháme dojít mimo sporák pod pokličkou cca 10 minut. Bulgur naservírujeme na talíř a přidáme masovou směs. Můžete se do toho pustit. Dobrou chuť.