Kuřecí medailonky se zeleninovým bulgurem

Náročnost: Jednoduchá
Příprava: 40 minut
Porce: 2

Tohle jídlo se zařadilo mezi mé nejoblíbenější. Příprava je rychlá, jednoduchá a výsledek naprostá pecka.

Ingredience

Na maso

  • 200 g kuřecích prsou
  • oregáno
  • pepř, sůl
  • červená paprika
  • trochu chilli

Na bulgur

  • 100 g bulguru
  • trochu olivového oleje
  • 1/2 papriky
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • trochu kukuřice a hrášku v plechovce
  • 1 rajče nebo hrst cherry rajčátek
  • pepř, sůl a bazalka

Postup

1MASO
Kuřecí prsa nakrájíme na medailonky a posypeme kořením dle chuti. Okořeněné medailonky necháme odležet, opečeme nejlépe v grilu bez oleje, ale pokud nemáte stačí na pánvi s minimem tuku.

2BULGUR
Bulgur připravíme podle návodu na obalu. Většinou bulgur zalijeme vařící vodou a přivedeme k varu, vaříme cca 5 – 7 minut, poté necháme dojít mimo sporák pod pokličkou cca 10 minut. Mezitím než se bulgur odleží, nachystáme zeleninu. Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Na troše olivového oleje všechnu zeleninu orestujeme a přidáme sůl, trochu pepře a dle chuti bazalku. Po změknutí zeleniny přidáme uvařený bulgur a promícháme. Bulgur nandáme na talíř spolu s medailonky a můžete se do toho pustit. Dobrou chuť


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/158792/virtual/www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 705

ZANECHAT ODPOVĚĎ