Tohle jídlo se zařadilo mezi mé nejoblíbenější. Příprava je rychlá, jednoduchá a výsledek naprostá pecka.
Ingredience
Na maso
- 200 g kuřecích prsou
- oregáno
- pepř, sůl
- červená paprika
- trochu chilli
Na bulgur
- 100 g bulguru
- trochu olivového oleje
- 1/2 papriky
- 1 mrkev
- 1 petržel
- trochu kukuřice a hrášku v plechovce
- 1 rajče nebo hrst cherry rajčátek
- pepř, sůl a bazalka
Postup
1MASO
Kuřecí prsa nakrájíme na medailonky a posypeme kořením dle chuti. Okořeněné medailonky necháme odležet, opečeme nejlépe v grilu bez oleje, ale pokud nemáte stačí na pánvi s minimem tuku.
2BULGUR
Bulgur připravíme podle návodu na obalu. Většinou bulgur zalijeme vařící vodou a přivedeme k varu, vaříme cca 5 – 7 minut, poté necháme dojít mimo sporák pod pokličkou cca 10 minut. Mezitím než se bulgur odleží, nachystáme zeleninu. Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Na troše olivového oleje všechnu zeleninu orestujeme a přidáme sůl, trochu pepře a dle chuti bazalku. Po změknutí zeleniny přidáme uvařený bulgur a promícháme. Bulgur nandáme na talíř spolu s medailonky a můžete se do toho pustit. Dobrou chuť