Makové koláčky

Náročnost: Jednoduchá
Příprava: 45 minut
Porce: 8

Víte, že druhý den nebudete stíhat nachystat si snídani, nebo prostě jen máte chuť na něco z dřívějšího jídelníčku? V tom případě jsou tyto koláčky tou pravou volbou. Nejlepší jsou čerstvé, ale i na druhý den spolu s kefírem jsou vynikající.

Ingredience

Na těsto

  • 2 hrnky kokosové mouky
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 1/2 hrnku kefírového mléka
  • 1 vejce
  • citrónová kůra
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička jedlé sody
  • trošku soli

Na makovou náplň

    • 1 hrnek máku
    • 1/2 hrnku mléka
    • 1 lžíce másla
    • 1 lžíce medu

Postup

1TĚSTO
Kokosovou mouku, mleté ovesné vločky, kefírové mléko, vajíčko, med, jedlou sodu, citrónovou kůru a špetku soli smícháme dohromady a vypracujeme vláčné těsto. Těsto rozdělíme na 8 velkých nebo 16 malých částí, z kterých vypracujeme kuličky. Kuličky rozplácneme na pečícím papíru a pomocí sklenice vytvoříme prohlubeň na náplň. Přikryjeme utěrkou a necháme odpočinout 20 minut. Poté koláče plníme náplní a kraje pomažeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme cca 15 minut.

2MAKOVÁ NÁPLŇ
V hrnci smícháme mák, mléko, máslo a med a prohřejeme cca 5 minut, tak aby se mléko trochu odpařilo a náplň trochu zhoustla. Hotovou náplň dáme pomocí lžičky na koláče.


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/158792/virtual/www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 705

ZANECHAT ODPOVĚĎ