Náročnost: Jednoduchá
Příprava: 45 minut
Porce: 2
Hovězí nudličky alá co dům dal. Pánev plná zeleniny a masa, vhodná k rýži nebo rýžovým těstovinám.
Ingredience
Na masovou směs
- 250 g hovězího masa (já použila hovězí zadní)
- 1 zelená paprika
- 100 g pórku
- 1 červená cibule
- 2 menší mrkve
- 3 stroužky česneku
- pepř, sůl
- 1 lžička sušené bazalky
Na omáčku na maso
-
- 1 lžíce worcesterové omáčky
- 2 lžíce sladké sojové omáčky
- 1 lžička medu
Postup
1OMÁČKA NA MASO
Worcesterovou omáčku, sojovou omáčku a med smícháme dohromady a odložíme bokem. Tuhle směs nalijeme na maso až úplně nakonec.
2MASOVÁ SMĚS
Maso nakrájíme na malé nudličky (čím menší nudličky, tím kratší dobu se bude jídlo připravovat) osolíme a opepříme. Maso opečeme ze všech stran na troše olivového oleje. Jak se maso zatáhne přidáme na nudličky nakrájenou cibuli, papriku, mrkev a pórek, spolu s nadrceným česnekem a směs zarestujeme. Až je maso měkké přidáme bazalku a omáčku, kterou jsme si připravili předem. Chvíli zarestujeme a můžeme podávat, nejlépe s rýží. Dobrou chuť.