Citrónový cheesecake

Náročnost: Jednoduchá
Příprava: 55 minut
Porce: 8

Jednoduchý a chutný cheesecake bez mouky vhodný na snídani i jako dezert k odpolední kávičce.

Ingredience

Na korpus

  • 150 g ovesných vloček
  • 60 g mandlového másla
  • 75 g datlové pasty
  • 40 ml vody
  • citrónová kůra

Na citrónovou náplň

  • 300 g nízkotučného tvarohu
  • 225 g krémového sýru light
  • šťáva ze 2 citrónů
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový pudink bez cukru
  • 100 ml mléka
  • sladidlo dle chuti

Postup

1KORPUS
Ovesné vločky rozmixujeme dohladka v mixéru se sekáčkem. Přidáme datle a mandlové máslo a pořádně rozmixujeme. Podle konzistence přidáme vodu z datlí, aby se hmota dala dobře namačkat na dno formy. Nakonec vmícháme nastrouhanou citrónovou kůru.Těsto rozprostřeme rovnoměrně na dno kulaté formy vyložené pečícím papírem.

2CITRÓNOVÁ NÁPLŇ
Smícháme všechny ingredience na krém a vyšleháme je pomocí ručního mixéru do hladké hmoty. Konzistence by měla být tekutá. V případě potřeby přidáme více mléka. Osladíme dle chuti. Krém nalijeme na korpus a pečeme cca 35 minut na 180 °C. Dobrou chuť.


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/158792/virtual/www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 705

ZANECHAT ODPOVĚĎ