Kuřecí maso se zeleninovou omáčkou

Náročnost: Střední
Příprava: 50 minut
Porce: 4

K tomuto receptu je potřeba pánev nebo hrnec z titanu či teflonu. Je to proto, aby se mohlo maso restovat nasucho.

Ingredience

  • 3 kuřecí prsa
  • sůl, pepř
  • koření dle chuti (tady je použito kary a nahrubo namleté bylinky s chilli)
  • mražená nebo čerstvá zelenina nakrájená na kostičky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • jarní cibulka

Postup

1Kuřecí prsa osolíme, opepříme a posypeme oblíbeným kořením. Pokapeme olivovým olejem a dáme odpočinout do ledničky. Mezitím si nakrájíme jarní cibulku a pokud máme čerstvou zeleninu tak tu na kostky.

2Maso opečeme na sucho na pánvi, tak dlouho aby se maso jen zatáhlo. Po opečení maso vytáhneme a do stejné pánve dáme orestovat cibulku. Přidáme máslo a zeleninu, kterou také orestujeme. Nakonec přidáme maso a dáme péct do trouby na 150 °C cca 15 minut.

3Po upečení maso opět vyjmene. Část zeleniny i se šťávou vložíme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Vzniklou omáčku smícháme se zbylou zeleninou, dochutíme popřípadě solí či pepřem a můžeme podávat s masem a rýží. Dobrou chuť.


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/158792/virtual/www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 705

ZANECHAT ODPOVĚĎ