Grilované kuřecí s fazolkami

Náročnost: Střední
Příprava: 90 minut
Porce: 4

Maso je potřeba nakládat nějakou dobu před přípravou. Nejlépe je však lepší naložit maso den předem, maso bude křehčí a chutnější.

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa
  • tymián, rozmarýn
  • 6 stroužků česneku
  • 4 lžíce francouzské hrubozrnné hořčice
  • olivový olej
  • 50 g červené cibule
  • 400 g fazolových lusků
  • pepř, sůl

Postup

1Z kuřecích prsou nakrájíme steaky, lehce rukou vytvarujeme (můžeme i naklepat) a opepříme. Na dno zapékací mísy rozetřeme trochu hořčice, přidáme nasekaný tymián a rozmarýn, 4 stroužky česneku nakrájené na plátky, vložíme maso, potřeme zbylou hořčicí, posypeme nasekanými bylinkami  zakápneme olivovým olejem. Maso necháme v lednici alespoň 3 hodiny marinovat (nejlépe však přes noc).

2Namarinované maso osolíme a zprudka opečeme v pánvi nebo na grilu. Poté vložíme do zapékací mísy, podlijeme trochou vody a dopečeme v troubě předehřáté na 160 °C 15-20 minut.

3V rozpálené pánvi s olivovým olejem orestujeme 2 stroužky česneku nakrájené na plátky a červenou cibuli nakrájenou na nudličky. Po chvíli přidáme zelené fazolky, osolíme a opepříme. Po zahřátí a uvaření do měkka podáváme s masem a opečenými brambory. Dobrou chuť.


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/158792/virtual/www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 705

ZANECHAT ODPOVĚĎ