Maso je potřeba nakládat nějakou dobu před přípravou. Nejlépe je však lepší naložit maso den předem, maso bude křehčí a chutnější.
Ingredience
- 2 kuřecí prsa
- tymián, rozmarýn
- 6 stroužků česneku
- 4 lžíce francouzské hrubozrnné hořčice
- olivový olej
- 50 g červené cibule
- 400 g fazolových lusků
- pepř, sůl
Postup
1Z kuřecích prsou nakrájíme steaky, lehce rukou vytvarujeme (můžeme i naklepat) a opepříme. Na dno zapékací mísy rozetřeme trochu hořčice, přidáme nasekaný tymián a rozmarýn, 4 stroužky česneku nakrájené na plátky, vložíme maso, potřeme zbylou hořčicí, posypeme nasekanými bylinkami zakápneme olivovým olejem. Maso necháme v lednici alespoň 3 hodiny marinovat (nejlépe však přes noc).
2Namarinované maso osolíme a zprudka opečeme v pánvi nebo na grilu. Poté vložíme do zapékací mísy, podlijeme trochou vody a dopečeme v troubě předehřáté na 160 °C 15-20 minut.
3V rozpálené pánvi s olivovým olejem orestujeme 2 stroužky česneku nakrájené na plátky a červenou cibuli nakrájenou na nudličky. Po chvíli přidáme zelené fazolky, osolíme a opepříme. Po zahřátí a uvaření do měkka podáváme s masem a opečenými brambory. Dobrou chuť.