Vegan burger

Náročnost: Střední
Příprava: 50 minut
Porce: 2

K tomuto receptu je potřeba elektrický gril. Pokud však tento gril nemáte, stejně tak můžete maso připravit na grilovací pánvi.

Ingredience

  • 175 g červených fazolí v plechovce
  • 50 g eidamu
  • půlka celozrnné housky aspoň dva dny starou (postačí i obyčejná strouhanka)
  • 1 vejce
  • 1/2 červené papriky
  • 1/2 červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř a kmín drcený

Postup

1Z červených fazolí slijeme vodu a nakrájíme je na menší kousky. Papriku si rozmixujeme do kaše, cibuli nakrájíme na jemno a česnek prolisujeme. Sýr na jemno nastrouháme. Housku nastrouháme nebo nameleme na strouhanku.

2Fazole smícháme se strouhankou, vajíčkem, česnekem, cibulí, rozmixovanou paprikou a dochutíme kmínem, solí a pepřem. Nakonec přidáme nastrouhaný sýr a dobře promícháme.

3

Plech vyložíme pečícím papírem. Na plech pomocí lžíce poklademe 2 až 3 hromádky, které rozmáčkneme do tvaru burgříků. Pečeme na 180°C cca 30 minut. Po vytažení z trouby můžeme ještě burgry potřít trochou olivového oleje a dát je opéct na gril či pánev, budou křupavější. Podáváme na žitné bulce spolu se zeleninou a třeba česnekovým dresingem. Dobrou chuť.


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/158792/virtual/www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 705

ZANECHAT ODPOVĚĎ