Tento recept je trošku složitější, ale zvládnou to i začátečníci. Je to v podstatě recept z jednoho hrnce. A zeleninu můžete použít jakoukoliv, kterou máte zrovna doma.
Ingredience
- 2 kuřecí prsa
- kari koření
- sušené provensálské bylinky
- sůl, pepř
- mletá paprika
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 pórku
- 2 mrkve
- směs zeleniny (vaši oblíbenou)
- kukuřice
- hrášek
- 1 lžička másla
- brambory
Postup
1Kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Posypeme kari kořením, paprikou, bylinkami. Přidáme 1 lžíci olivového oleje, osolíme a opepříme. Vše promícháme a dáme odležet do lednice. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Pórek na kolečka.
2Kuřecí maso hodíme nasucho na pánev a opečeme ze všech stran. Opečené maso vyndáme a necháme odpočinout. Na tu samou pánev přidáme 1 lžíci oleje a dáme opéct pórek s červenou paprikou. Až cibule zezlátne přidáme zbytek zeleniny spolu s máslem a dusíme do měkka. Osolíme a přidáme maso. Ještě chvíli podusíme.
3Brambory omyjeme, nakrájíme na kostky a dáme na plech s pečícím papírem. Pokapeme olivovým olejem, dáme kmín a trochu soli a pečeme do měkka. Dobrou chuť.