Kuřecí maso na zelenině

Náročnost: Střední
Příprava: 50 minut
Porce: 3

Tento recept je trošku složitější, ale zvládnou to i začátečníci. Je to v podstatě recept z jednoho hrnce. A zeleninu můžete použít jakoukoliv, kterou máte zrovna doma.

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa
  • kari koření
  • sušené provensálské bylinky
  • sůl, pepř
  • mletá paprika
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 pórku
  • 2 mrkve
  • směs zeleniny (vaši oblíbenou)
  • kukuřice
  • hrášek
  • 1 lžička másla
  • brambory

Postup

1Kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Posypeme kari kořením, paprikou, bylinkami. Přidáme 1 lžíci olivového oleje, osolíme a opepříme. Vše promícháme a dáme odležet do lednice. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Pórek na kolečka.

2Kuřecí maso hodíme nasucho na pánev a opečeme ze všech stran. Opečené maso vyndáme a necháme odpočinout. Na tu samou pánev přidáme 1 lžíci oleje a dáme opéct pórek s  červenou paprikou. Až cibule zezlátne přidáme zbytek zeleniny spolu s máslem a dusíme do měkka. Osolíme a přidáme maso. Ještě chvíli podusíme.

3Brambory omyjeme, nakrájíme na kostky a dáme na plech s pečícím papírem. Pokapeme olivovým olejem, dáme kmín a trochu soli a pečeme do měkka. Dobrou chuť.


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/158792/virtual/www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 705

ZANECHAT ODPOVĚĎ