Zapečená hovězí kýta

Náročnost: Jednoduchá
Příprava: nad 60 minut
Porce: 4

 

Ingredience

Na naložení masa

  • 600 g hovězí kýty
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 6 lžic rajčatového protlaku
  • 1 lžička kayenského pepře
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky pepře
  • 50 ml vody
  • 4-6 stroužků česneku
  • sůl
  • 1 cibule

Na salát

  • 2 hrsti salátu
  • 3 cherry rajčátka
  • 50 g červené papriky
  • 100 g salátové lučiny
  • 2 lžíce kukuřice s hráškem

Postup

1Plátky hovězí kýty naklepeme, na stranách nařízneme, aby se při pečení nekroutily, a z obou stran je důkladně osolíme. Potřeme česnekem a dáme do pekáčku. Na maso nasypeme drobně nakrájenou cibuli a vše zalijeme marinádou smíchanou ze všech ingrediencí a navíc 50 ml vody. Přikryjeme alobalem a dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme hodinu.

2SALÁT
Papriku nakrájíme na kostičky, rajčata rozpůlíme a lučinu nakrájíme na kostičky. Vše smícháme se salátem a kukuřicí s hráškem.

3K dohotovení pokrmu si připravíme pečené brambory. Brambory nakrájíme a déme na pečící papír péct do trouby. Osolíme a můžeme jíst. Dobrou chuť


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/158792/virtual/www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 705

ZANECHAT ODPOVĚĎ