Náročnost: Jednoduchá
Příprava: nad 60 minut
Porce: 4
Ingredience
Na naložení masa
- 600 g hovězí kýty
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce sojové omáčky
- 6 lžic rajčatového protlaku
- 1 lžička kayenského pepře
- 1 lžička medu
- 1 lžička sladké papriky
- 1/2 lžičky pepře
- 50 ml vody
- 4-6 stroužků česneku
- sůl
- 1 cibule
Na salát
- 2 hrsti salátu
- 3 cherry rajčátka
- 50 g červené papriky
- 100 g salátové lučiny
- 2 lžíce kukuřice s hráškem
Postup
1Plátky hovězí kýty naklepeme, na stranách nařízneme, aby se při pečení nekroutily, a z obou stran je důkladně osolíme. Potřeme česnekem a dáme do pekáčku. Na maso nasypeme drobně nakrájenou cibuli a vše zalijeme marinádou smíchanou ze všech ingrediencí a navíc 50 ml vody. Přikryjeme alobalem a dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme hodinu.
2SALÁT
Papriku nakrájíme na kostičky, rajčata rozpůlíme a lučinu nakrájíme na kostičky. Vše smícháme se salátem a kukuřicí s hráškem.
3K dohotovení pokrmu si připravíme pečené brambory. Brambory nakrájíme a déme na pečící papír péct do trouby. Osolíme a můžeme jíst. Dobrou chuť