Oříšková granola

Náročnost: Jednoduchá
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Tento recept můžete připravit klidně den předem a granolu, kterou nesníte dejte do krabičky a schovejte na další dny.

Ingredience

  • 180 g ovesných nebo pohankových vloček
  • 50 g lískových oříšků
  • 40 ml pomerančové šťávy
  • 32 g medu
  • 2 hrstky borůvek
  • 2 hrstky malin
  • 2 hrstky jahod
  • 4 bílé jogurty

Postup

1Ovesné nebo pohankové vločky dáme do misky, přidáme lískové oříšky nasekané nahrubo. Zalijeme pomerančovou šťávou (já vymačkala čerstvou), zakapeme medem a promícháme.

2Pak rozprostřeme na pečící papír a dáme do trouby péct na 160 °C asi na 20 minut. Ale pozor aby se granola nepřipálila. A necháme vychladnout.

 

3Podáváme s jogurtem a ovocem. Můžeme taktéž podávat s  tvarohem nebo mlékem. Dobrou chuť.

 

 


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/158792/virtual/www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 705

ZANECHAT ODPOVĚĎ