Lasagne

Náročnost: Střední
Příprava: 80 minut
Porce: 4

K tomuto receptu je potřeba zapákací mísa.

Ingredience

  • 500 g hovězí mleté
  • 10 plátků lasagní
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 1 lžička mleté papriky
  • 300 g ricotty
  • 700 g rajčatové omáčky
  • 125 g mozzarelly
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce ovesné alternativy smetany
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 vejce

Postup

1Nakrájíme cibuli najemno a osmahneme na pánvi 2-3 minuty. Přidáme hovězí maso, oregano, bazalku, papriku, sůl a pepř. Opékáme 10 minut při středním plameni. Přidáme prolisované stroužky česneku a smažíme dalších 30 sekund. Masovou směs dáme z plotny.

2V misce si vyšleháme ricottu s vejcem a směs osolíme. Mezitím si troubu předehřejeme na 180 °C. A lasagne si uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.

3Na dno pečící mísy rozetřeme 2 lžíce rajčatové omáčky, poté navrstvíme 2-3
plátky lasagní, půlku masové směsi, opět rajčatovou omáčku, potřeme ricottou
a posypeme 1/3 nastrouhané mozzarelly. Celý postup opakujeme ještě jednou a vše zakončíme 2-3 plátky lasagní. Posypeme parmazánem a pečeme v předehřáté troubě 40-50 minut při 170 – 180 °C. Dobrou chuť.


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/158792/virtual/www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 705

ZANECHAT ODPOVĚĎ