Hovězí roštěnka na červeném víně s těstovinami

Náročnost: Střední
Příprava: 60 minut
Porce: 4

K tomuto receptu je potřeba pánev nebo hrnec z titanu či teflonu. Je to proto, aby se mohlo maso restovat nasucho.

Ingredience

  • 600 g hovězí roštěnky (150 g na porci)
  • 4 lžíce červeného vína
  • 400 g těstovin
  • 250 g směsi zeleniny
  • 100 g žampionů
  • 1 cibuli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • pepř, sůl
  • italské bylinky

Postup

1Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a nasucho orestujeme na titanu nebo teflonu. Pak přilijeme červené víno, trochu vody a necháme dodusit do měkka. Maso vyjmeme a necháme odpočinout. Šťávu z masa necháme později do těstovin.

2Těstoviny uvaříme al dente. Na oleji orestujeme na proužky nakrájenou cibuli. Poté přidáme na plátky nakrájené žampiony a směs zeleniny. Osolíme a opepříme. Nakonec přidáme uvařené těstoviny, šťávu z masa a vše promícháme.

3Podáváme těstoviny s na kostičky nakrájeným hovězím masem. Můžeme ozdobit čerstvou jarní cibulkou nakrájenou na kolečka. Dobrou chuť.


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/158792/virtual/www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 705

ZANECHAT ODPOVĚĎ