Grilovaná treska se zeleninou

Náročnost: Jednoduchá
Příprava: 20 minut
Porce: 1

K tomuto receptu je potřeba elektrický gril. Pokud však tento gril nemáte, stejně tak můžete rybu připravit na pánvi s nepřilnavým povrchem, ale bez oleje. Bohatě postačí olej, ve kterém je ryba naložená.

Ingredience

  • 2 hrsti salátu
  • 2 lžíce zavařené kukuřice
  • 50 g červené řepy
  • 20 g salátové lučiny
  • 150 g chlazené tresky (nikdy mraženou)
  • italské bylinky
  • 2 lžičky olivového oleje

Postup

1Salát omyjeme a natrháme na menší kousky. Pokud máme červenou řepu na kolečka, nakrájíme ji na malé kostičky. Salátovou lučinu také nakrájíme na malé kostičky. Do hlubokého talíře dáme salát, přidáme kukuřici, červenou řepu a lučinu. Salát nesmíme zamíchat dřív než těsně před konzumací, protože by slehl a nevypadal by čerstvě.

2Tresku osolíme a opepříme z obou stran. Pro výraznější chuť přidáme bylinky dle vlastní chutě. V tomto receptu jsou však použité italské bylinky. Nakonec tresku pokapeme olivovým olejem a necháme chvíli odležet.

3Tresku opečeme na grilu cca 2 minuty z obou stran a je hotovo. Teprve až je ryba hotová, zamícháme salát a přidáme na talíř k tresce. Dobrou chuť.


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/158792/virtual/www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 705

ZANECHAT ODPOVĚĎ