Grilovaná kuřecí prsa s kari rýží a zeleninou

Náročnost: Jednoduchá
Příprava: 40 minut
Porce: 4

K tomuto receptu je potřeba elektrický gril. Pokud však tento gril nemáte, stejně tak můžete maso připravit na pánvi s nepřilnavým povrchem, ale bez oleje. Bohatě postačí olej, ve kterém je maso naložené.

Ingredience

  • 600 g kuřecích prsíček
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1/2 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 lžička strouhané citrónové kůry
  • 1 lžička červeného kajenského pepře
  • 1 lžíce sušeného česneku
  • 15 ml olivového oleje
  • sůl
  • 320 g vařené rýže parboiled
  • 150 g žluté papriky
  • 100 g pórku
  • 1 hrst čerstvého špenátu
  • kari koření
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • 5 ml olivového oleje

Postup

1Rýži uvaříme podle návodu na krabici. Scedíme a necháme odležet než připravíme všechno ostatní. V misce smícháme koření, kterým pak ochutíme maso před grilováním.

2Kuřecí prsa naklepeme, pomažeme olejem a posypeme směsí koření s citrónovou kůrou. Necháme odležet ideálně přes noc a poté grilujeme dozlatova na rozpáleném grilu nebo pánvi.

3Papriku nakrájíme na menší proužky, pórek nakrájíme na kolečka a špenát nakrájíme na menší kousky. Na oleji krátce orestujeme česnek nakrájený na plátky, přidáme pórek i špenát. Opékáme a ke konci přidáme i vařenou rýži a kari koření. Chvíli necháme společně na pánvi a ochutíme solí a pepřem. Podáváme s grilovaným masem. Dobrou chuť.


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/158792/virtual/www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 705

ZANECHAT ODPOVĚĎ