Citrónový krém s jahodami

Náročnost: Jednoduchá
Příprava: 30 minut
Porce: 4

V tomto receptu jsou potřeba jahody, ale pokud jahody nemáte použijte jakékoliv jiné sezónní ovoce.

Ingredience

  • 500 ml polotučného mléka
  • 37 g pudinkového prášku
  • 30 g třtinového cukru
  • 160 g ricotty
  • 40 g sirupu z agáve
  • citrónová šťáva a kůra
  • 100 g jahod

Postup

1Nejprve si připravíme pudink. Z mléka oddělíme asi 1/3, ve které rozmícháme pudinkový prášek. Do zbylého mléka přidáme cukr a přivedeme k varu. Do vroucího mléka přilijeme předem připravenou směs a za stálého míchání vaříme ještě asi minutu. Odstavíme a necháme vychladnout.

2Do vychladlé směsi vmícháme ricottu, sirup z agáve, citronovou kůru i šťávu a část na malé kostičky nakrájených jahod. Krém ozdobíme kůrou a jahodami. Dobrou chuť.


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/158792/virtual/www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 705

ZANECHAT ODPOVĚĎ