Náročnost: Jednoduchá
Příprava: 30 minut
Porce: 4
V tomto receptu jsou potřeba jahody, ale pokud jahody nemáte použijte jakékoliv jiné sezónní ovoce.
Ingredience
- 500 ml polotučného mléka
- 37 g pudinkového prášku
- 30 g třtinového cukru
- 160 g ricotty
- 40 g sirupu z agáve
- citrónová šťáva a kůra
- 100 g jahod
Postup
1Nejprve si připravíme pudink. Z mléka oddělíme asi 1/3, ve které rozmícháme pudinkový prášek. Do zbylého mléka přidáme cukr a přivedeme k varu. Do vroucího mléka přilijeme předem připravenou směs a za stálého míchání vaříme ještě asi minutu. Odstavíme a necháme vychladnout.
2Do vychladlé směsi vmícháme ricottu, sirup z agáve, citronovou kůru i šťávu a část na malé kostičky nakrájených jahod. Krém ozdobíme kůrou a jahodami. Dobrou chuť.