Chilli con carne s rýží

Náročnost: Střední
Příprava: 50 minut
Porce: 4

Ingredience

  • 240 g rýže
  • 100 g kukuřice
  • 100 g červené cibule
  • 100 g červené papriky
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 konzerva červených fazolí (400 g)
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička kayenského pepře (chilli)
  • 400 g mletého hovězího masa, ale já použila krůtí
  • 300 ml hovězího vývaru (může být i drůbeží nebo zeleninový)
  • 1 konzerva rajčat (400 g)
  • špetka soli
  • pepř

Postup

1Cibuli očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Červenou papriku také nakrájíme na kostičky a česnek na plátky. Nachystáme si zbytek zeleniny a začneme s vařením.

2V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, česnek, papriku a kayenský pepř. Smažíme cca 3 minuty. Poté přidáme maso a opékáme ho za stálého míchání (cca 20 minut). Poté přilijeme vývar, přidáme rajčata, kukuřici a fazole. Dochutíme solí a pepřem dle chuti. Přikryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme 20 minut.

3Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Až je maso měkké stáhneme z plotny a můžeme podávat. Dobrou chuť.


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/158792/virtual/www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 705

ZANECHAT ODPOVĚĎ