Náročnost: Střední
Příprava: 50 minut
Porce: 4
Ingredience
- 240 g rýže
- 100 g kukuřice
- 100 g červené cibule
- 100 g červené papriky
- 1 lžíce řepkového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 konzerva červených fazolí (400 g)
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička kayenského pepře (chilli)
- 400 g mletého hovězího masa, ale já použila krůtí
- 300 ml hovězího vývaru (může být i drůbeží nebo zeleninový)
- 1 konzerva rajčat (400 g)
- špetka soli
- pepř
Postup
1Cibuli očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Červenou papriku také nakrájíme na kostičky a česnek na plátky. Nachystáme si zbytek zeleniny a začneme s vařením.
2V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, česnek, papriku a kayenský pepř. Smažíme cca 3 minuty. Poté přidáme maso a opékáme ho za stálého míchání (cca 20 minut). Poté přilijeme vývar, přidáme rajčata, kukuřici a fazole. Dochutíme solí a pepřem dle chuti. Přikryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme 20 minut.
3Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Až je maso měkké stáhneme z plotny a můžeme podávat. Dobrou chuť.